Celoletna teniška šola za otroke in mladostnike

ZGODOVINA

TK JAKI ŠPORT je bil ustanovljen leta 1996. Od takrat usmerja klub otroke v aktiven način življenja skozi tenis ob doseganju kratkoročnih in dolgoročnih ciljev posameznika. Smo pionirji mini teniških turnirjev v Sloveniji, poletnih teniških počitnic v Ljubljani, med letoma 2000 in 2004 pa nas je na slovenskih turnirjih zastopalo tudi največ tekmovalcev do 12 let. V času od ustanovitve do danes je klub ustvaril rezultate na državnem in mednarodnem nivoju, pomagal igralcem do reprezentančnega statusa in jih usmeril v samostojno profesionalno pot nivoja ITF, ATP, WTA. Smo pobudniki projekta Družinske teniške igre, kjer v dobro razvoja mladih teniških igralcev teniško opismenjujemo starše in spremljevalce.

 

DODANA VREDNOST

V  teniški šoli  JAKI ŠPORT smo v zadnjih dveh letih spremenili koncept delovanja. 
Želimo ponuditi možnost učenja tenisa otrokom najstnikom  in mladostnikom od 12 do do 18 leta.
Starejše od 18 let že vključujemo v teniško šolo za odrasle - TŠO.
Cilj je, da imamo zelo majhne skupine in ne delamo v smeri razvoja tekmovalcev.
 

KAJ VSEBUJE NOV KONCEPT

Nov koncept dela je posledica dolgoletnih 35 letnih izkušenj pri delu z otroci, tekmovalci in rekreativci. V teh letih smo se veliko naučili in to znanje želimo deliti z vami.
Vsi programi bodo delovali na najvišjem možnem individualnem in personaliziranem pristopu, kjer bodo skupine majhne in bodo obsegale največ 3 učence v skupini, naj bo to program za otroke, mladostnike ali odrasle.
Poudarek bo na učenju, ki bo zahtevalo kar največji možni fokus od učenca. Učence bomo naučili kako biti zbran, motiviran, spoštovat avtoriteto in upoštevat navodila.
To je podlaga za dober napredek in osebno zadovoljstvo. Te osebnostne vrednote razvijajo samospoštovanje, kjer se naučimo sprejeti poraz in biti srčno veseli ob doseženem napredku, lepem udarcu, doseženi zmagi ,kjer je pot napredka tista, ki nas izpopolnjuje na vseh nivojih.
Ne bomo ponujali varstva za otroke, pač pa program, ki bo temeljil na vlaganju truda, pozornem sodelovanju, kvalitetnem in trdem delu, kar nam bo prineslo zadovoljstvo, veselje in zabavo.

Razvijamo odlične osnove tenisa, delovne navade,  občutek za red in disciplino in spoštovanje do vaditelja oziroma trenerja.
PridobilI bodo odlično in dolgoročno tehnično in taktično znanje. Proces osvajanja takega znanja traja 2 do 3 leta in omogoča odlično nadgradnjo, kjer se otrok osamosvoji in izraža lastno željo po igranju tenisa.
Motiv in vzpodbuda, ki prihaja iz otroka samega je ključna, saj je sam ugotovil kaj ga veseli. Posledično je proces učenja  boljši in hitrejši.


Se strokovno izobražujemo in delimo znanje, ki je napredno in ga uporabljajo mladi vrhunski profesionalni športniki.
To bi lahko poimenovali funkcionalni tenis, kjer udarjanje in metodični postopki niso sami sebi namen, pač pa je glavni cilj, da je znanje uporabno v igri in da otroci lahko to vedno nadgradijo z višjim nivojem znanja.

 

PROGRAMI TŠ za otroke in mladostnike

V programe vpisujemo celo leto. Opis vseh programov se nahaja v meniju na levi strani.

 

  •   6 - 8 LET, 1x TEDENSKO
  •   8 -10 LET, 1 X TEDENSKO
  • 10 - 12 LET, 1 X TEDENSKO
  • 13 - 16 LET, 1 X TEDENSKO
  • 16 - 18 LET, 1 X TEDENSKO

KONTAKT: Pokličite na 041 377 311 ali pošljite mail na dejan@jakisport.si in ažurno vam bomo odgovorili.


Svetovanje: otroku/igralcu svetujemo pri izbiri programa, strokovnem delu in športni opremi.

 

 
tenis_(7-12-2013) 040.jpg
 

Avtorske pravice Jaki Šport © 2013