Klubske priprave Rovinj 2013

Objavljeno: 05. 05 .2013
 

Ekipa TK JAKI ŠPORT-a je v soboto, 6.4.2013 zgodaj zjutraj odpotovala na klubske priprave v Rovinj. Lokacija ni izjemna samo zaradi svojih klimatskih, nastanitvenih ter športno-infrastrukturnih zmožnosti, temveč tudi zaradi hitrega prihoda igralcev in trenerske ekipe iz Ljubljane v Rovinj.

 

Tako je 1. DAN ponudil uvajalni teniški trening (prilagoditev na zunanja igrišča in počasnejšo podlago) ter lažji aktivacijski in preventivni kondicijski trening. Po glavnem delu se je ekipa TK JAKI ŠPORT-a, za dinamičen in socializacijski uvod v priprave, še prijateljsko pomerila v košarki s spremljevalnim teniškim klubom na pripravah, TK ŠPORTPLUS. Po večerji je sledil še spoznavni večer igralcev ob sprehodu v mesto Rovinj.

 

Udobje hotelskih sob je igralce pripravilo na dinamičen začetek 2. DNE, ki se je pričel z jutranjo dinamično aktivacijo pred zajtrkom ter odhodom na dopoldanski trenažni del. Teniški trening je bil bolj specifičen, saj se je pod drobnogled postavila taktika v posameznih situacijah ter nekateri tehnični popravki. Kondicijski trener Miran Kotnik je poskrbel za težji kondicijski trening, kjer se je obremenilo majhne, nevidne, a zelo pomembne mišične skupine. Po kosilu je sledil še popoldanski del, kjer so igralci v tekmovalnih situacijah iskali rešitve za dosego cilja, na katerih so gradili dopoldne. Ob bolj napornem 2. dnevu smo si zvečer prislužili filmski večer, ko je bil na sporedu dokumentarec Novaka Djokovića ter film istega žanra, "125 let Wimbledona."

 

Kot vsako jutro, smo si tudi 3.DAN želodčke napolnili iz široke ponudbe hotelskega zajtrka in se pripravili na tekmovalni dan. Po zaključku tekmovalnega dopoldanskega dela (pripravljali smo se na popoldansko prijateljsko srečanje s spremljevalnim klubom), smo popoldne tekmovali. Odigrali smo 10 posamičnih dvobojev ter 3 dvoboje dvojic ter se razšli izenačeno 5:5 po posamični tekmah in 2:1 v korist nasprotne ekipe po dvojicah.

 

4.DAN je ponudil spet napornejši, bolj specifičen teniški in kondicijski del, treba je bilo izkoristiti odlične vremenske pogoje za dosego čim boljše forme ob vrnitvi nazaj v Ljubljano. Čutila se je rahla utrujenost igralcev, za omilitev katere je poskrbel kondicijski trener, ki je opravil 2 zelo učinkovita regeneracijska treninga, na igrišču pa so igralci že kazali dobro formo za peščen del sezone. Kot del regeneracije je služila tudi meditacijska enota, skozi katero nas je vodil Dejan jaki. V zraku je bilo čutiti naelektrenost ter vzhičeno pričakovanje zaključnega večera, kjer je vsaka soba pripravila animacijsko točko, kot pa je v tradiciji teniškega kluba JAKI ŠPORT pa tudi krst za igralce in trenerje, ki so bili na tradicionalnih klubskih pripravah prvič.

 

ZAKLJUČNI DAN, 10.4., nismo počivali, saj je bilo treba spakirati prtljago ter izkoristiti še dopoldan za teniški in kondicijski trening. Za zaključno kosilo se je prileglo še visoko-hidratno kosilo - pizza. Sledile so še zaključne slike ter slovo od ROVINJA 2013.

 

dAaQOeLq9qdkJHD7xFnG5gHtmDdniliBB8Yf6TENyJE.jpeg

MJjqddcNd1b5E9p0v2ijUYqPrUjaBUJFKChCz9pfPPk.jpeg
 
_6-u8oidpWnLTE2mBvSJ-BnOBMHJWipuK7CWkGaW5JE.jpeg
 
WKpBSFgJOIaG6xs4y8cq3KJb-igDhiK8qzbhHVzab60.jpeg
 
CrluV5RSxWoHkPJ_7L7HrSfOlsWWMGVInGuQvEd8Ujs.jpeg
 
rZjUtYc47EZ6X6UuPsTT26D86-XmwGtVzQMU2KtVwN4-2.jpeg
 
e3AjSN3kPcYcHyufyw28no_gWY18UzYVbJAWAx6kosk.jpeg
 
IYjsfMHYPQ0HSrHCWlodlr-7rVc4J0nz1DetLtDKoyo-1.jpeg
 
Avtorske pravice Jaki Šport © 2013